(-:وبلاگ سرگرمی ها و دانستنی های سیب:-)

همــــه جـــــور چیـز باحالـ برایـــــ همــــه!

(-:وبلاگ سرگرمی ها و دانستنی های سیب:-)

همــــه جـــــور چیـز باحالـ برایـــــ همــــه!

شکل های عجیـــب!


نوار موبیوس

آگوست فردیناند موبیوس (August Ferdinand Möbius): در روز ۱۷ نوامبر ۱۷۹٠ در شهر زاکسن به دنیا آمد. وی ریاضیدان و ستاره شناس مشهور آلمانی است. بیشترِ شهرت او به دلیل کشف نوار موبیوس است. 

 نوار موبیوس: نواری است که دو لبة آن بر هم قرار گرفته و حلقه‌ای را به وجود می‌آورد؛ البته باید یک لبه انتهایی قبل از اتصال به لبه دیگر نیم دور چرخانده شود. این نوار را دو ریاضیدان آلمانی به نامهای آگوست فردیناند موبیوسو جان بندیکت (Johann Benedict) در سال ۱۸۵۸ به طور مستقل و جداگانه کشف کردند و به ثبت رساندند.

روش ساخت نوار موبیوس: ابتدایی‌ترین راه برای ایجاد این نوار، انتخاب یک نوار مستطیل شکل، دراز و نرمی است که آن را یک بار می‌پیچانیم و سپس دو انتهای آن را به هم متصل می‌کنیم. سطحی که به این ترتیب به دست می‌آید «نوار موبیوس» نامیده می‌شود.

ساختن نوار موبیوس

 این سطح تنها یک رو دارد، به بیان دیگر  یک صفحه کاغذی را می‌توان با دو رنگ گوناگون در دو طرف آن رنگ کرد اما نوار موبیوس را با این روش نمی‌توان با دو رنگ مختلف رنگ کرد. در صورت اقدام به چنین کاری به همان جایی که رنگ کردن را در ابتدا آغاز کرده‌ بودیم، می‌رسیم؛ در حالی که در طرف دیگر نوار هستیم! همچنین اگر مسیر حرکت یک مورچه را با یک خط روی نوار بکشید مشاهده خواهید کرد که مورچه  از دو طرف سطح نوار حرکت عبور می کنند. پس نوار موبیوس، سطحی است که یک رو دارد و حرکت ما روی آن تا بینهایت بار تکرار می شود.

مورچه

تعریف خاص ریاضی:  دلیل «یک رویه بودن» این نوار آن است که در هر نقطة N از نوار موبیوس می‌توان دو بردار با جهت‌های مختلف رسم کرد که بر نوار موبیوس در این نقطه عمود باشد.این بردارها را  قائم‌های نوار موبیوس در نقطة N می‌نامیم. یکی از این بردارها را انتخاب و نقطة N را به تدریج روی نوار موبیوس جابجا می‌کنیم. در این صورت بردار ما هم همراه با نقطه N جابجا می‌شود. بنابراین، روی نوار موبیوس چنان مسیر بسته‌ای وجود دارد که اگر قائمی این مسیر را روی سطح بپیماید، به جای این که به وضع نخستین خود برسد، روی برداری که در جهت مخالف وضع نخستین آن است قرار می‌گیرد.

  

 

بطری کلاین  

فلیکس کلاین (1925-1849 میلادی): ریاضیدان آلمانی و عضو آکادمی علوم برلین  در سال 1882 نمونه جالب دیگری از سطح یک رویه طرح کرده است که بطری کلاین معروف شده است. این بطری سطح کاملاً بسته ای دارد. با وجود این، برای آن نمی توان رویه داخلی یا خارجی معلوم کرد و به عبارتی دیگر حجم آن صفر است. این شکل هم مثل نوار موبیوس داری یک رویه است ولی بر خلاف آن هیچ کناره ای ندارد. می توان برشی از آن بدست آورد که هر نیمه آن یک نوار موبیوس تشکیل دهد. بطری کلاین را می توان به هر طرفی چرخاند بدون اینکه هیچ اتفاقی برای مایع درون آن بیفتد.

 

بطری کلاین و نوار موبیوس در نظریات در کیهان شناسی: در کیهان شناسی مطرح شده است که کیهان را به شکل زین اسب میداند و اشکالی نیز به نام بطری کلاین و نوار موبیوس ارائه شده است. در بطری کلاین جهان بسته است و به شکل یک بطری است در نوار موبیوس جهان درون و بیرون ندارد، اگر حرکت در جهان را از جایی شروع کنیم که روی نوار باشد که سرانجام از زیر نوار سر درمی آوریم و یا اگر از زیر آن شروع کنیم به روی آن خواهیم آمد.


نظرات 3 + ارسال نظر
راژمان چهارشنبه 13 دی 1391 ساعت 10:30 ق.ظ http://rajeman.com

باتشکر از مطلب مفیدتان
می توانید اطلاعات کاملی درزمینه تجهیزات برق اضطراری و یو پی اس وباطری و استابلایزردر آدرس زیر بیابید
http://rajeman.com

صادق پنج‌شنبه 26 بهمن 1391 ساعت 11:19 ق.ظ http://niazenew.mihanblog.com

سلام دوست عزیز وبلاگ خوب و پر محتوایی داری اگه دوست داری با هم تبادل لینک کنیم
منو با نام : سرگرمی و تفریح اینترنتی نیاز نو
لینک : http://niazenew.mihanblog.com/
لینک کن بعد بهم خبر بده تا منم شما رو با اسم دلخواهتون لینک کنم

با احترام فراوان
صادق

آتنا پنج‌شنبه 26 بهمن 1391 ساعت 01:55 ب.ظ http://201202012.blogfa.com

اینم آدرس اون یکی وبم.
201202012.blogfa.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد