(-:وبلاگ سرگرمی ها و دانستنی های سیب:-)

همــــه جـــــور چیـز باحالـ برایـــــ همــــه!

(-:وبلاگ سرگرمی ها و دانستنی های سیب:-)

همــــه جـــــور چیـز باحالـ برایـــــ همــــه!

انفجار بزرگ .

 آیا انفجار بزرگ واقعا وجود داشته است؟

هرچقدر پژوهش ها در این مورد بیشتر میشود،  پنداره ها نامطمئن تر و ناپایدارتر می شود. مثلا در حالیکه فاصله ماه از زمین و یا تاریخ اولیه کره زمین را به خوبی می شناسیم، با توجه به این که فقط 400 سال از عمر تاریخ پژوهش های جدید گذشته است، بسیار مشکل می توان به تاریخ میلیاردها ساله آغاز خلقت نظر انداخت. فرضیه انبساط عالم به خودی خود کافی نیست که ما با اطمینان نتیجه بگیریم که انفجار اولیه وجود داشته است. ولی در اینجا یک نکته جالب توجه دیگر نیز به آن افزوده می شود: هرچه ما بیشتر به عمق کیهان نظاره می کنیم در واقع بیشتر به عمق زمان گذشته می نگریم. یک ستاره را که در فاصله 10 سال نوری قرار دارد به همان صورتی می بینیم که 10 سال قبل بوده است. دورترین اجرامی را که انسان می تواند با تلسکوپ های بزرگ نجومی نظاره کند کوازارها هستند. (Quasar مخفف عبارت نجومی Quasistallar object و عبارت است از عضوی از گروههای گوناگون ستاره مانند، که دارای پرتوهای قرمز استثنایی می باشند و غالباً از خود فرکانسهای رادیویی و نیز امواج نوری قابل دیدن منتشر می کنند.) آنها در واقع کهکشانه های کاملا جوانی هستند که در مراحل اولیه شکل گیری به سر می برند. حال اگر انسان نگاهش را در سمت دلخواهی به دورتر و بازهم دورتر متوجه کند باید به مرزی برسد که در آنجا آغاز خلقت را مشاهده کند و به عبارت دیگر آن گاز داغ اولیه را ببیند که تمام کهکشانه ها، ستارگان، سیارات و موجودات از آن ایجاد شده اند. بنابراین می بایست پیرامون ما را پیوسته نور درخشانی  احاطه می کرد و آسمان هم می بایست شب ها همچون روز روشن می شد، اما این دیوار آتشین با سرعت زیادی از ما دور می شود، زیرا که عالم لحظه به لحظه انبساط می یابد. سرعت دورشدن به قدری زیاد است که نور این پوسته دارای طول موج بلندتری می شود که ما آن را فقط به صورت تشعشعات و امواج رادیویی دریافت می کنیم. دقیقا همین امواج هستند که اکنون کشف شده. امواج مفروضی که از همه جهات به طور یکنواخت بر ما می تابند و به نام تشعشعات پیشینه  3k نامگذاری شده اند. وجود این پرتو ها را می توان با رادیو تلسکوپ ها به سادگی اثبات کرد. این تشعشعات تکیه گاهی مهم برای اثبات فرضیه انفجار اولیه می باشد.

عالم در ابتدا چگونه به نظر می آمد؟

آشکار است برای آگاهی از چگونگی اولین ثانیه ها و یا بهتر بگوییم اولین اجزای ثانیه های پس از انفجار اولیه نباید از ستاره شناسان پرسید بلکه در این مورد باید به فیزیکدان های متخصص در امر فیزیک ذره ای مراجعه کرد که در مورد تشعشعات و ماده در شرایط کاملا سخت و غیر عادی تحقیق  و تجربه می کنند. تاریخ کیهان معمولا به 8 مقطع کاملا متفاوت و غیر مساوی تقسیم می شود:

مرحله اول ( صفر تا 43- 10 ثانیه )

این مساله هنوز برایمان کاملا روشن نیست که در این اولین اجزای ثانیه ها چه چیزی تبدیل به گلوله آتشینی شد که کیهان باید بعدا از آن ایجاد گردد. هیچ معادله و یا فرمول های اندازه گیری برای درجه حرارت بسیار بالا و غیر قابل تصوری که در این زمان حاکم بود در دست نمی باشد.

مرحله دوم ( 43- 10 تا 32- 10 ثانیه)

اولین سنگ بناهای ماده مثلا کوارک ها و الکترون ها و پاد ذره های آنها از برخورد پرتوها با یکدیگر به وجود می آیند. قسمتی از این سنگ بناها دوباره با یکدیگر برخورد می کنند و به صورت تشعشع فرو می پاشند. در لحظه های بسیار بسیار اولیه ذرات فوق سنگین  x نیز می توانسته اند به وجود آمده باشند. این ذرات دارای این ویژگی هستند که هنگام فروپاشی ماده بیشتری نسبت به ضد ماده و مثلا کوارک های بیشتری نسبت به آنتی کوارک ها ایجاد می کنند. ذرات x که فقط در همان اولین اجزای بسیار کوچک ثانیه ها وجود داشتند برای ما میراث مهمی به جا گذاردند که عبارت بود از: ( افزونی ماده در برابر ضد ماده )

مرحله سوم ( از 32- 10 ثانیه تا 6- 10 ثانیه )

کیهان از مخلوطی از کوارک ها، لپتون ها، فوتون ها و سایر ذرات دیگر تشکیل شده که متقابلا به ایجاد و انهدام یکدیگر مشغول بوده و ضمنا خیلی سریع در حال از دست دادن حرارت هستند.

مرحله چهارم ( از 6- 10 ثانیه تا 3- 10ثانیه )

تقریبا تمام کوارک ها و ضد کوارک ها به صورت پرتو ذره ها به انرژی تبدیل می شوند. کوارک های جدید دیگر نمی توانند در درجه حرارت های رو به کاهش به وجود آیند ولی از آن جایی که کوارک های بیشتری نسبت به ضد کوارک ها وجود دارند برخی از کوارک ها برای خود جفتی پیدا نکرده و به صورت اضافه باقی می مانند. هر 3 کوارک با یکدیگر یک پروتون با یک نوترون می سازند. سنگ بناهای هسته اتم های آینده اکنون ایجاد شده اند.

مرحله پنجم ( از 3- 10 ثانیه تا 100 ثانیه )

الکترون ها و ضد الکترون ها در برخورد با یکدیگر به اشعه تبدیل می شوند. تعدادی الکترون باقی می ماند زیرا که ماده بیشتری نسبت به ضد ماده وجود دارد. این الکترون ها بعدا مدارهای اتمی را می سازند.

مرحله ششم ( از 100 ثانیه تا 30 دقیقه )

در درجه حرارت هایی که امروزه می توان در مرکز ستارگان یافت اولین هسته های اتم های سبک و به ویژه هسته های بسیار پایدار هلیم در اثر همجوشی هسته ای ساخته می شوند. هسته اتم های سنگین از قبیل اتم آهن یا کربن در این مرحله هنوز ایجاد نمی شوند. در آغاز خلقت عملا فقط دو عنصر بنیادی که از همه سبکتر بودند وجود داشتند: هلیم و هیدروژن

مرحله هفتم ( از 30 دقیقه تا 1 میلیون سال پس از خلقت )

پس از گذشت حدود 300000 سال گوی آتشین آنقدر حرارت از دست داده که هسته اتم ها و الکترون ها می توانند در درجه حرارتی در حدود 3000 درجه سانتی گراد به یکدیگر بپیوندند و بدون اینکه دوباره فورا از هم بپاشند اتم ها را تشکیل دهند. در نتیجه آن مخلوط ذره ای که قبلا نامرئی بود اکنون قابل دیدن می شود.

مرحله هشتم ( از یک میلیون سال پس از خلقت تا امروز )

از ابرهای هیدروژنی دستگاههای راه شیری ستارگان و سیارات به وجود می ایند. در داخل ستارگان هسته اتم های سنگین از قبیل اکسیژن و آهن تولید می شوند. که بعد ها در انفجارات ستاره ای آزاد می گردند و برای ساخت ستارگان و سیارات و حیات جدید به کار می آیند.

عناصر اصلی حیات زمینی چه زمانی پدیدار شد؟


برای زمین با توجه به گوناگونی حیات که در آن وجود دارد 3 چیز از اهمیت خاصی برخوردار بوده است:

  1. از همان ابتدای خلقت همیشه ماده بیشتری نسبت به ضد ماده وجود داشته و بنابراین همواره ماده برای ما باقی می ماند.
  2. در مرحله ششم هیدروژن به وجود آمد این ماده که سبک ترین عنصر شیمیایی می باشد سنگ بنای اصلی کهکشانه ها و سیارات می باشد. هیدروژن همچنین سنگ بنای اصلی موجودات زنده ای است که بعدا روی زمین به وجود آمدند و احتمالا روی میلیاردها سیاره دیگر نیز وجود دارند.
  3. در مرکز ستارگان اولیه هسته اتم های سنگین از قبیل اکسیژن و یا کربن یعنی سنگ بناهای اصلی لازم و ضروری برای زندگی و حیات بوجود آمدند.

آیا عالم همواره در حال انبساط خواهد بود؟

جنبش انبساطی یا به عبارت دیگر از همدیگر دور شدن کهکشانه ها به هر حال رو به کند شدن است. زیرا جزایر جهانی متعدد در واقع به سمت یکدیگر جذب می شوند و در نتیجه حرکت انبساطی آن ها کند تر می شود. اکنون پرسش فقط این است که آیا زمانی تمام این حرکت ها متوقف خواهد گردید و این عالم در هم فرو خواهد پاشید؟ این مساله بستگی به تراکم ماده در جهان هستی دارد. هر چه این تراکم بیشتر باشد نیرو های جاذبه بین کهکشانه ها و سایر اجزای گیتی بیشتر بوده و به همان نسبت حرکت آن ها با شدت بیشتری متوقف خواهد شد. در حال حاضر چنین به نظر می رسد که تراکم جرم بسیار کمتر از آن است که زمانی عالم در حال انبساط را به توقف در آورد. به هر حال این امکان وجود دارد که هنوز جرم های بسیار بزرگ ناشناخته ای از قبیل (سیاهچاله های اسرار آمیز) یا (ابرهای گازی شکل تاریک) وجود داشته باشند و نوترینو ها که بدون جرم محسوب می شوند جرمی هرچند کوچک داشته باشند. اگر این طور باشد در این صورت حرکت کیهانی زمانی شاید 30 میلیارد سال دیگر متوقف خواهد شد. در آن زمان کهکشان ها با شتابی زیاد حرکت به سوی یکدیگر را اغاز خواهند کرد تا در نهایت به شکل یک گوی آتشین عظیم با یکدیگر متحد شوند. آن زمان شاید می باید روی یک انفجار اولیه جدید دیگر و تولد یک عالم جدید حساب کنیم. با توجه به سطح کنونی دانش بشر و میزان پژوهش های انجام شده باید اینطور فرض کرد که عالم تا ابدیت انبساط خواهد یافت.

نظرات 10 + ارسال نظر
دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 12:42 ب.ظ http://dokhimokhi.blogfa.com

عزیزم من منظورم از شکلک سفارشی اینه که مثلا شکلک بستنی میخواد کسی من براش بزارم تو وب که بره بزاره تو متن.برا قالبتم نمیتونم کاری کنم.ولی یه قالب دیدم که خوبه.میام ادرس سایتشو بهت میدم.
اسب و سوارکاری نبستم

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 01:06 ب.ظ http://dokhimokhi.blogfa.com

اینم از قالبایی که گفته بودم. اگه خوشت اومد که خوبه....
http://pichak.net/themes/01/06/
http://pichak.net/themes/28/04/
http://pichak.net/themes/38/03/
http://pichak.net/themes/30/06/
http://pichak.net/themes/47/03/

مرسی .

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 04:32 ب.ظ http://sheklak-dokhi.blogfa.com

عزیزم حجم عکسی که برام فرستادی زیاده.نمیتونم برای لوگو بزارم.عکس دیگه ای نداری؟چون با این عکس نمیشه.

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 05:11 ب.ظ http://dokhimokhi.blogfa.com

عزیزم عکسو تونستم واست بزارم ولی نوشتش دیده نمیشه....اگه بخوای دیده شه باید سایز عکستو بزرگتر کنی که اونوقت یکم تو وبلاگای کوچیک بد میشه.اگه بتونی یه عکس که خودش روش نوشته داشته باشه ظیدا کنی خوبه.منم واست میگردم.

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 05:26 ب.ظ http://dokhimokhi.blogfa.com

من یکی واست ساختم.عکس پیدا کردم.ولی نمیدونم خوشت میاد یا نه.عکسی که انتخاب میکنی برای اینکه نوشته ی روش دیده بشه باید خود عکس کوچیک باشه.من اینو واسه نمونه درست کردم که اگه خوشت اومد کدشو بدم.
http://khane.net63.net/images/thumb2jmj.jpg

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 05:48 ب.ظ http://sheklak-dokhi.blogfa.com

نمونه ی اون لوگویی که عکسشو نشون دادم تو وب شکلکم گذاشتم.اگه خواستی برو ببین.

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 06:20 ب.ظ http://dokhimokhi.blogfa.com

http://khane.net63.net/up/temp/155285mtm.jpg
http://khane.net63.net/images/613204rf8f.gif
این دومیه به نظر من چون برق برقیه نظر بقیه رو بیشتر جلب میکنه.سایزشم خوبه.بازم اگه خواستی عکس میتونم پیدا کنم

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 07:06 ب.ظ http://dokhimokhi.blogfa.com

عزیزم این عکسایی که برام فرستادی بزرگن همشون.برای همین نوشته هاشون کوچیک میشه.عکسایی که برات فرستادمم نگاه کن.الان یه فکری به نظرم رسید که شاید بشه عکسایی که فرستادی رو درست کرد.بهت خبرشو میدم

دخی یکشنبه 22 خرداد 1390 ساعت 07:14 ب.ظ http://sheklak-dokhi.blogfa.com

عزیزم این اگه خوبه کدشو برات بفرستم.همونی که گفته بودی ترجیحاً باشه
http://khane.net63.net/images/120yjy.jpg

جنیفرلوپز،آنجلیناجولی،سلناگومز دوشنبه 3 شهریور 1393 ساعت 11:56 ب.ظ

خاک توسرت واقعاکه برات متاسفیم بااین وبلاگ مزخرفت حالمون به هم خورد

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد